11. decembar 2015.

 
 
Psihodelični vašar u DOB-u

 
  Treći po redu, Psihodelični vašar / Psy Fair vol. 3 održaće se u Domu omladine Beograda 18. decembra.

“Psihodeliju smo definisali kao spoljašnju manifestaciju dubokog unutrašnjeg sadržaja.”, kaže Draško ‘Drak’ Nikodijević, osnivač ovog festivala. “Čiste psihodelije više nema još od 1969. godine, ali je zato, kao takva, postala integralni sadržaj skoro svakog vida avangardne umetnosti danas.” nastavlja Drak.

Dosadašnji Psihodelični vašari, održani u decembru 2013. i 2014. u Domu omladine Beograda, su se prvenstveno fokusirali na akademski “retro” pristup ovom konceptu; uglavnom je fokus bio na psihodeliji “nekad i sad”, dok se ovogodišnji festival fokusira na psihodeliju danas sa pogledom u budućnost i to u jednom veoma praktičnom, iskustvenom, čak interaktivnom smislu.

Program počinje već od podneva kada počinju sa radom radionice, prodajna galerija, video instalacije, biće zastupljena likovna umetnost kao i mnogo drugih psihodeličnih sadržaja.

U centru interesovanja je muzički deo programa, u sali Amerikana koji počinje u 21h. Nastupaju trenutno najinteresantniji predstavnici alternativne rok muzike u Srbiji:

21.00 Uzdarje (etno hor)
21.20 Nina Živančević (pesnik)
21:30 Multietnička Atrakcija (drums + bass)
22.15 Voja Bešić Bend (rok)
23:00 dreDDup (electro/industrial/goth)
00.00 WHITE RABBIT BAND (post-punk)
01.00 XanaX (electro pop)

Cena ulaznice za koncert je 300 dinara.
 
 

vesti


"Zaboravili Rokenrol!?!"



Kultni bend nastavlja da stvara. Decembar je njihov mesec. U suret koncertima i novom albumu Disciplin A Kitschme je za publiku snimila spot za singl "Zaboravili Rokenrol!?!". Dva specijalna klupska koncerta...